Vols anar a la universitat, però no tens clar que vols estudiar i quin grau escollir? Al 2019 un estudi europeu concloïa que el 94% dels estudiants no es sentien orientats a l’hora d’escollir universitat. A l’Acadèmia Guiu sabem que escollir uns estudis i una professió pel teu futur no és feina fàcil i volem ajudar-te. Aquí et proporcionem informació útil amb la qual resoldràs els teus dubtes.

Informar-se amb temps

Abans de realitzar la Selectivitat has de tenir molt clar a quins estudis vols accedir. A la selectivitat hauràs d’escollir matèries en funció de la titulació que ponderarà més a la teva posterior titulació universitària. És important que t’assessoris bé i que posteriorment escullis la carrera adequada per a tu. I si necessites ajuda, no et preocupis. Nosaltres també et podem assessorar.

Et recomanem que primer estudïis el Sistema Educatiu Universitari per poder entendre els processos pels quals passaràs. Entendre com funciona la selectivitat i les assignatures de ponderació, et facilitarà saber els passos que hauràs de seguir posteriorment.

Els títols oficials a Espanya tenen dos nivells: estudis de Grau o primer cicle universitari i estudis de Postgrau (Màster o Doctorat) o segon i tercer cicle respectivament. Els dos funcionen per crèdits; per exemple: 60 (1 any), 180 (3 anys) i 240 (4 anys). Depenent de la duració i la càrrega lectiva del curs, els crèdits varien.

Escollir una carrera abans de la Selectivitat

Et recomanem que no esperis a la teva nota de Selectivitat per triar. Primer consulta tota l’oferta formativa que existeix i els seus requisits d’accés. Per a conèixer les característiques dels diferents estudis revisa bé les formes d’accés, els plans d’estudi, la durada, el títol que s’obté, el nivell de dificultat, el perfil de persones que realitzen aquests estudis, les possibilitats d’obtenir beca, les sortides professionals… També et recomanem que coneguis de prop les professions, ja sigui de primera mà amb visites a centres o buscant dades estadístiques i informació genèrica sobre cada professió.

Amb tota aquesta informació, et recomanem que facis una llista dels estudis que més t’agradin. No triïs només un, és millor tenir diverses opcions per a poder adaptar les teves prioritats a la nota obtinguda a la Selectivitat.

Triar el centre o la universitat on cursar la carrera

Una vegada triada la teva orientació acadèmica i després de conèixer la nota de Selectivitat, hauràs de triar on cursar els estudis. Aquí tens alguns criteris que t’ajudaran: localització, tipus d’avaluació, serveis del centre, prestigi i reconeixement del centre i del seu equip docent, programa de pràctiques d’empresa, programa d’intercanvi a l’estranger… verifica abans de començar els terminis i el sistema de preinscripció de cada universitat.

Acadèmia Guiu t’orienta i ajuda en la teva elecció

A l’Acadèmia Guiu t’ajudem a triar la universitat i orientar-te en el teu camí acadèmic. Des de gener rebem les visites de diferents universitats perquè els nostres alumnes coneguin totes les possibilitats d’estudi. També comptem amb el suport de  Me Orienta, experts en orientació acadèmica.