L’Avaluació de Batxillerat d’Accés a la Universitat (EBAU o EVAU), coneguda popularment com la Selectivitat, es manté aquest curs 2019-20 tot i que les classes físiques en tots els centres s’hagin paralitzat pel coronavirus. No obstant això, s’ajorna la seva convocatòria.

Com afrontar l’examen més important de l’any?

La primera convocatòria se celebrarà entre el 22 de juny i el 10 de juliol (abans acabava el 19 de juny) i abans del 10 de setembre l’extraordinària. Excepte a País Basc, Navarra i Múrcia, que programaran la segona oportunitat al juliol. Dins d’aquesta forqueta, les autonomies determinen la data. Les inscripcions a les facultats s’allargaran fins al 25 de setembre.  Aquest ajornament afecta a 217.000 estudiants de segon de Batxillerat en tota Espanya.

L’altra decisió que s’ha pres, davant el risc que no doni temps a impartir tot el temari previst, és ampliar el nombre de preguntes entre les quals l’alumne podrà triar durant les proves, ja que les classes físiques s’han parat i part del temari no s’ha pogut estudiar. D’aquestes forma, es busca assegurar que cap estudiant es trobi davant l’obligació de respondre a un tema que no ha cursat en classe.

Quant a la resta de dates, també s’han ajornat les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. En aquest cas la idea és concentrar-les en un sol dia (en lloc de dos) i celebrar-les al maig en comptes d’abril. El mateix succeeix amb les de majors de 45 anys, que es retarden un mínim de tres setmanes.

També s’han ajornat les Proves de Aptidud Personal (PAP), previstes per a finals d’abril. La previsió és situar aquestes proves a la fi de maig. I la convocatòria extraordinària de juliol també retardar-la.

Des d’Acadèmia Guiu us anirem informant de les novetats respecte a la data de la Selectivitat. Així mateix, us recomanem consultar els cursos online que estem oferint perquè pugueu arribar al dia dels exàmens ben preparats i la crisi sanitària no us perjudiqui aquests dies.