Avui en dia la mobilitat acadèmica és més comuna que mai. No obstant això, per a aquells que desitgen estudiar en estranger, el procés d’homologació del títol pot resultar complicat i confús depenent del país d’origen. En aquest article, explorarem en profunditat què implica exactament l’homologació, per què és imprescindible i com l’Acadèmia Guiu pot ajudar-te en aquest laboriós procés, convertint-lo en un tràmit simple i sense complicacions.

 

Què és l’homologació i per què és important?

L’homologació és un tràmit necessari per a donar validesa a un títol estranger a Espanya i equiparar-lo al sistema educatiu del país. Per a poder estudiar una carrera universitària a Espanya és necessari demostrar que es compti amb una formació educativa adequada i que s’hagi tramitat el títol homologat… Sona difícil? No et preocupis! En Acadèmia Guiu et facilitarem el procés per a evitar qualsevol imprevist.

Si estas cursando tus estudios de forma presencial con nosotros, acercarte con tus documentos al departamento Internacional y reúnete presencialmente con una de nuestras delegadas de homologación. Ellas verificarán tus documentos y te indicarán los pasos a seguir. Recuerda que si haces este trámite en España deberás añadir tu EMPADRONAMIENTO ORIGINAL a la documentación que entregues.

 

Com funciona el procés d’homologació de títols a Espanya?

Si ets alumne Guiu, s’ha de legalitzar i postil·lar el teu títol i notes dels últims 3 anys de secundària al teu país d’origen. Una vegada tens tota la documentació, hauràs de treure una cita amb les nostres delegades (ja sigui virtual o presencial) per a verificar la documentació. Paral·lelament, hauràs d’abonar la taxa corresponent al tràmit (69,65€ a data d’Abril 2024). Una vegada realitzats aquests tres tràmits:

Si estàs cursant els teus estudis amb nosaltres de manera telemàtica, hauràs de sol·licitar una videotrucada amb una de les nostres delegades d’homologació. Elles verificaran els teus documents i una vegada tinguis tot aprovat, podràs dirigir-te al consolat o ambaixada d’Espanya al teu país per a rebre el VOLANT DE L’HOMOLOGACIÓ.

Si estàs cursant els teus estudis de manera presencial amb nosaltres, vine amb els teus documents al departament Internacional i reuneix-te presencialment amb una de les nostres delegades d’homologació. Verificaran els documents i t’indicaran els passos a seguir. Recorda que si fas aquest tràmit a Espanya hauràs d’afegir el teu EMPADRONAMENT ORIGINAL a la documentació que lliuris.

 

Quant temps triga el procés d’homologació de títols a Espanya?

 

El procés d’homologació de títols a Espanya pot ser un tràmit llarg que pot trigar entre 6 mesos i 1 any a completar-se, depenent de la complexitat del cas i de la documentació que es presenti. El Ministeri és el responsable d’avaluar i concedir l’homologació dels títols obtinguts a l’estranger a Espanya.

Aquest procés implica la legalització i compulsa dels documents originals, així com la traducció jurada dels mateixos a l’espanyol.

Els passos per a l’homologació d’un títol estranger a Espanya són: legalització, compulsa, traducció jurada a espanyol, acreditació d’autorització per a exercir professions regulades i pagament de la taxa. Posteriorment, s’ha de sol·licitar l’homologació, tramitar l’equivalència i esperar a rebre la resolució.

 

Com podem saber si una assignatura serà considerada pel Ministeri com a Literatura, Matemàtiques o Història?

Serà el propi Ministeri el que durant tot el procés pugui oferir aquesta información.

 

Quins són els terminis de lliurament?

Tots els alumnes de l’Acadèmia Guiu deuen OBLIGATÒRIAMENT presentar els documents esmentats com a més tard als 90 dies d’haver iniciat el curs Pathway que estiguin realitzant.

Recorda, com més aviat millor ho lliuris millor! Menys imprevistos, menys esglais.

Tens més dubtes sobre aquest procés?, et convidem a explorar més sobre com Acadèmia Guiu pot ser el teu aliat en el camí cap a l’èxit acadèmic i professional. Visita el nostre lloc web per a descobrir tot el que podem oferir-te amb i comença a transformar el teu futur educatiu avui mateix.

CAT