Formació presencial i online: avantatges i mesures de seguretat

Un cop superats els mesos de confinament, en els quals l’adaptació a les classes en línia es va fer en un temps rècord i amb una taxa d’èxit notable, en Acadèmia Guiu hem reprès les classes presencials per al curs 2020-2021. Tornem amb estrictes mesures de seguretat, però preparats per adaptar les metodologies docents si canvia de forma sobtada la situació sanitària.

Tant l’equip docent com l’equip directiu d’Acadèmia Guiu és conscient que el nou curs porta amb si incertesa i situacions imprevistes derivades de l’context crític de la COVID-19. Després de mesos de molta feina i esforços excepcionals per part de tot l’equip, s’ha pres la decisió de reprendre les classes presencials amb la convicció que era el realment necessari per a l’èxit dels nostres alumnes.

Durant el mes d’octubre s’han iniciat els cursos anuals de preparació de la selectivitat per batxillerats nacionals i internacionals. En tots dos casos, els alumnes poden optar per la formació presencial i / o en línia, ja que l’acadèmia ha implementat un sistema de retransmissió de classes en directe que permet tant l’assistència com la participació durant les lliçons. Així, els alumnes que per diversos motius no puguin o no vulguin tornar a les aules, poden formar-se i aprendre exactament igual que aquells que assisteixen presencialment a les classes a l’Acadèmia Guiu. Els alumnes de classes particulars, cursos d’idiomes i preparació de proves d’aptitud també poden acollir-se a aquesta combinació de classes en línia i presencials.

Pel que fa a mesures de seguretat aplicades a l’acadèmia, s’han instal·lat termòmetres de paret en els accessos de cada seu, de manera que els alumnes puguin prendre la temperatura abans d’accedir a el centre i sense necessitat de contacte (el dispositiu fa el mesurament gràcies a un sistema d’infrarojos i la mostra a través d’una pantalla). És obligatori l’ús de el gel hidroalcohòlic i portar posada la màscara en tot moment dins de les instal·lacions.

En general, tot l’equip d’Acadèmia Guiu es mostra optimista amb el nou curs. Durant 2020, tot i les dificultats viscudes per la pandèmia, la majoria dels alumnes va superar amb èxit els seus respectius cursos i la taxa d’estudiants que van aconseguir entrar a les carreres universitàries per a les quals s’havien preinscrit fins i tot va augmentar respecte a anys anteriors. L’adaptació a les noves pautes dins el camp de l’educació és de vegades difícil d’assimilar, però el compromís amb els alumnes farà que estiguin tots a l’altura de les circumstàncies.