Des de fa temps, Barcelona és una de les ciutats més triades per estudiants internacionals provinents de tot arreu del món. No obstant això, les carreres universitàries en aquesta ciutat no han estat les úniques capaces de generar aquesta convocatòria.

Avui dia, són cada vegada més els qui busquen viure un temps a Barcelona per a aprendre espanyol, aprofitant els beneficis d’una experiència immersiva que els permeti no sols aprendre la llengua, sinó també introduir-se en la cultura, els costums i l’experiència completa d’aquesta ciutat catalana. En aquest sentit, a continuació, parlarem de les raons per a estudiar espanyol a Barcelona.

La importància de l’idioma espanyol

A l’hora de triar aprendre una llengua, l’espanyol va guanyant cada vegada més rellevància amb el pas del temps. Una de les raons d’això té a veure amb el creixement sostingut que ha anat tenint al llarg de les dècades, arribant a convertir-se avui en la tercera llengua més parlada del món, solament darrere de l’anglès i el xinès mandarí.

Segons l’últim informe publicat per l’Institut Fernández en 2021, prop de 493 milions de persones tenen a l’espanyol com a llengua materna. A més, el número escala a 591 milions si se sumen al compte els usuaris potencials de l’espanyol, com poden ser els grups de competència limitada, els grups de domini natiu i els aprenents de llengua estrangera que es troben aprenent aquest idioma.

A més, als Estats Units, és una llengua que està en creixement sent el segon idioma més estudiat en els diferents nivells educatius i també la segona llengua materna en diferents estats de llarg a llarg del país.

Barcelona, ciutat cosmopolita

Barcelona és considerada com una de les grans ciutats cosmopolites en el món. Cada any, milers de persones de gairebé tots els països del món recorren els passadissos de les seves universitats i institucions educatives, comptant aquesta ciutat amb algunes de les universitats més antigues i prestigioses.

És l’àmplia diversitat cultural que pobla els carrers de Barcelona el que fa d’aquesta una ciutat cosmopolita per excel·lència. Allí, un estudiant pot trobar persones de pràcticament tots els territoris, totes les llengües i totes les cultures.

Per això, viure i estudiar a Barcelona ja no és solament una aposta per l’excel·lència educativa i per la possibilitat d’aprendre espanyol de manera immersiva, sinó que és també una oportunitat per a inserir-se en un entorn urbà multicultural i nutritiu.

Per què estudiar espanyol a Barcelona?

Turisme i vida a Barcelona

Molts són els aspectes que poden motivar a una persona a visitar Barcelona. En termes turístics, és una de les ciutats més importants d’Espanya, amb la seva pròpia cultura, amb una altra llengua predominant com és el català i amb un ambient animat i replet d’opcions culturals per a gaudir.

A continuació, et comptem sobre alguns dels principals motius per a viure a Barcelona:

Gastronomia

Per als amants de la bona gastronomia, Barcelona és una aposta segura. La seva ubicació estratègica entre la mar i les muntanyes i banyada de la mar Mediterrània fa que sigui una ciutat en la qual triomfen diferents menjars típics com els fruits de la mar, les diferents maneres de preparar arròs, el suquet de peix, entre altres coses.

Avui, Barcelona ofereix una important experiència gastronòmica que va des dels tradicionals bars de tapes que caracteritzen a Espanya fins als plats típics de la cultura catalana i la influència que aquests tenen dels diferents territoris que nodreixen la zona en què Barcelona se situa.

El menjar tradicional català és admirada a tot el món. Combina mariscos i vegetals amb una àmplia varietat de tipus de carns. Però, a més, és una dieta que es basa en la combinació d’ingredients de la mar i de la terra, que s’ha vist fortament influenciada per la història de la península ibèrica i els canvis que ha anat tenint al llarg de la història.

Qualitat de vida

Un dels aspectes que destaca a Barcelona té a veure amb la seva qualitat de vida. És una ciutat oberta i cosmopolita on la cohesió social no és un discurs sinó una realitat. La seva qualitat de vida ha estat classificada com una de les millors del món, posicionant a la ciutat com una de les millors opcions per a viure en l’actualitat.

El seu clima agradable, la seva àmplia disponibilitat de zones verdes, els seus aliments de proximitat i l’àmplia oferta estudiantil i laboral fan que viure a Barcelona pugui ser una bona idea per a persones de tot arreu del món.

La seva gent

Ja hem dit anteriorment que Barcelona es caracteritza per ser una ciutat cosmopolita. Això ha afavorit que s’insereixin a la ciutat grans comunitats d’estrangers provinents de totes les regions del planeta, amb tota mena de llengües i costums. Per això, Barcelona és una de les ciutats en el món on els estrangers són més ben benvinguts.

L’obertura per part dels catalans i la diversitat de cultures que habiten aquesta ciutat fan que l’adaptació i la integració siguin molt fàcils aquí. D’aquesta forma, es crea en aquesta ciutat un gran ambient de tolerància i respecte que fa que la vida sigui millor i més còmoda per a tots independentment de la seva procedència.

Oci i cultura

La seva pròpia qualitat de ciutat cosmopolita fa de Barcelona una ciutat amb una infinitat d’oportunitats culturals per a gaudir. Tant per als amants del teatre com del cinema, de la música, de la gastronomia, dels museus o de les activitats a l’aire lliure, Barcelona és una ciutat en la qual és impossible avorrir-se.

Al llarg de tot l’any, aquesta ciutat posseeix una completa agenda cultural amb opcions per a tots els gustos, incloent-hi sales de concert, multiplicitat de cinemes, bars amb música en viu, entre altres coses. A més, és considerada com una de les ciutats gai per excel·lència, amb múltiples opcions per a la comunitat LGBTI+.