La Selectivitat davant la propagació del Covid-19

 

Enguany la Selectivitat arriba més tard i amb una bateria de mesures per a fer front a la propagació del Covid-19.

Gel, mascareta i distància de seguretat. Aquestes seran les claus de la selectivitat 2020, que a Catalunya se celebrarà del 6 al 10 de juliol (segons si fas selectivitat EBAU o UNED), seguint un paquet de mesures decretat pel govern central i aprovat per Protecció Civil de Catalunya.

Per començar, la Generalitat ja va anunciar fa setmanes que aquestes proves haurien de realitzar-se als instituts de secundària, a més dels centres ja habilitats, per a mantenir les distàncies de seguretat amb una ocupació d’una cinquena part de les aules. A més, s’han establert tres franges horàries per a la realització dels exàmens amb la finalitat d’evitar aglomeracions en els passadissos i altres zones comunes durant els descansos.

Què has de tenir en compte per a aquests dies?

Abans dels exàmens.

  • Informa’t bé d’on està el centre que t’han assignat per a examinar-te i quant trigues en arribar: les autoritats recomanen presentar-se amb antelació per a evitar aglomeracions.
  • Què necessites portar? És important que facis una llista amb tot el necessari:
    • Mascareta.
    • El teu document d’identitat i el resguard de la matrícula per a la EBAU/UNED.
    • Material necessari per a la realització dels exàmens: bolígraf, calculadora, etc.
    • Aigua i menjar. Les màquines expenedores i les fonts dels centres estaran desconnectades.

Durant els exàmens i en el centre.

  • Serà obligatori fer ús del gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida de les aules o en intercanviar qualsevol paper o objecte amb una altra persona.
  • La mascareta també serà obligatòria durant l’execució de tots els exàmens, així com dins les instal·lacions on es duguin a terme.
  • La distància entre alumnes serà de 2 metres.
  • L’alumnat haurà d’ocupar per a totes les proves el lloc que li sigui assignat el primer dia, i dipositar els objectes personals en l’espai interpersonal de seguretat situat darrere, i si no és possible, davant.
  • No es podrà sortir de l’aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l’inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable de l’aula. Els passadissos només podran ser ocupats en el moment d’accedir a les aules.

Finalment, si tens qualsevol símptoma compatible amb el Covid, NO has d’acudir a l’examen. Hauràs de comunicar-ho a l’orientador del teu centre educatiu el més aviat possible per a poder sol·licitar un ajornament de les proves sense perdre els drets inherents a la convocatòria ordinària.

Des d’Acadèmia Guiu recomanem a tots els nostres alumnes revisar amb antelació les mesures higienicosanitàries i organitzatives per a aquesta EBAU marcada pel COVID-19.

Podràs trobar tota la informació necessària aquí.