Novetats de les PAU 2020

Aquestes són les novetats de les PAU 2020, que aquest any s’allargarán un dia més a causa del COVID-19.

Més flexible però amb el mateix temari, i amb un dia més. Així serà la PAU 2020 (Selectivitat 2020) a Catalunya, que es celebrarà els díes 7, 8, 9 i 10 de juliol a diverses universitats i centres de secundària. Així s’ha acordat davant la situació d’excepcionalitat provocada per la crisi del COVID-19. Però, què significa aquesta flexibilització? Aquí, algunes claus:

  • En un primer bloc de matèries podràs triar diferents opcions de preguntes o exercicis durant tota la prova. Sempre podràs triar quina part o parts respons. En aquest bloc s’inclouen Biologia; Economia de l’Empresa; Física; Química; Història; Literatura; Matemàtiques; Història de la Filosofia; Dibuix tècnic; etc. En total, 21 matèries.
  • En un segon bloc trobaràs 8 matèries en les quals la flexibilització és menor, perquè els exàmens sí que tindran una part comuna i obligatòria i una altra optativa. En aquest cas, s’incrementa el valor de la part optativa, que oscil·larà entre el 40% i el 80% de la qualificació.
  • En aquest segon bloc s’inclouen: Grec, Llatí, Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Llengua estrangera (Alemany, Inglés, Francés i Italià).
  • En tots els casos, els exercicis, problemes o qüestions mantenen la tipologia habitual i els criteris generals d’avaluació, establerts a l’inici del curs per a cadascuna de les matèries.

L’objectiu és que cap alumne quedi atrapat en una pregunta obligatòria sobre una part del temari que no ha pogut donar per la suspensió de classes arran del COVID-19.

Aquesta flexibilització s’ha acordat tenint en compte que no era convenient un canvi radical en els models d’examen, que l’adaptació no podia comportar allargar el temps de lectura dels enunciats, i que la flexibilització havia d’adaptar-se a cada matèria. Si tens dubtes sobre les opcions que et trobaràs en el teu examen de Selectivitat pots resoldre-les aquí.
En quant a la matriculació, enguany, i donades les circumstàncies excepcionals per la COVID-19, els terminis seran els mateixos per als alumnes de matrícula lliure (els que es presenten a pujar nota, alumnes provinents de sistemes educatius estrangers o d’anys anteriors) i per als de segon de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

Tots els estudiants que vulguin presentar-se a la convocatòria ordinària de la PAU 2020 hauran de formalitzar la seva matrícula entre el 15 de maig i el 15 de juny, ambdós inclosos.
A l’Acadèmia Guiu ajudem als estudiants en la seva preparació per a l’examen de Selectivitat, però també el nostre equip d’experts ofereix suport tant per a la tramitació de l’examen com en el procés de preinscripció a la universitat triada.