Notes de tall Catalunya 2021: quina carrera escollir?

Les notes de tall d’accés a la universitat de l’2021 a Catalunya ja s’han fet públiques. Com cada any, la llista ofereix la qualificació mínima per entrar a estudis de graus i títols propis de les universitats catalanes.

Busca la teva carrera i la nota de tall per saber si tens possibilitat d’accedir. Consulta la llista aquí.

Recorda que les places de cada un dels centres s’adjudiquen començant per la sol·licitud de l’estudiant preinscrit / a amb la nota més alta i baixant per ordre de nota fins que s’esgoten totes les places.

D’aquesta manera, la nota de tall correspon a la de l’últim / a estudiant que ha obtingut plaça en un determinat centre universitari. Per això, com a estudiant, has de tenir en compte que no es tracta d’una nota prefixada sinó que pot variar cada any, ja que resulta de la relació existent entre les places disponibles a cada centre i el nombre d’estudiants que les sol·liciten en preinscripció .

Les notes de tall de 2021 constaten una pujada generalitzada de les qualificacions que ja es preveia amb l’augment de nota mitjana de la selectivitat. S’ha passat de l’6,633 de l’any 2020 a l’6,862 de l’2021 pel que fa a Catalunya. En el cas de l’expedient dels estudiants de Batxillerat, també s’observa aquest creixement perquè ha passat d’un 7,53 (2020) a un 7,66 (2021).

Pel que fa a les carreres més demandades, segueixen estant al capdavant dels estudis de Medicina, Psicologia, ADE, Infermeria i Enginyeria Informàtica.