Homologar títols, diplomes o estudis estrangers d’educació no universitària per seguir la teva formació a Barcelona o alguna altra ciutat espanyola no és un procés fàcil ni ràpid. Es requereixen certificats legals, empadronament, diplomes oficials … una documentació i un tràmit que, sovint, se’ns fa una muntanya. Per això, a l’Acadèmia Guiu ajudem als nostres estudiants a aconseguir l’homologació dels seus estudis de forma ràpida i eficaç.

Els passos que has de seguir per validar el teu títol:

Per als alumnes amb estudis cursats fora de la Unió Europea, el tràmit pot trigar entre 4 i 5 mesos. Per iniciar-lo, s’ha de presentar la següent documentació:

  • Títol de Batxillerat legalitzat mitjançant la via corresponent, ja sigui postil·la de la Haia (certifica l’autenticitat de la signatura d’un document oficial i permet el seu ús en països estrangers) o via diplomàtica.
  • Document acreditatiu de les notes dels últims 2/3 anys d’estudis depenent de país. El document també ha de ser legalitzat mitjançant la via corresponent, ja sigui postil·la de la Haia o via diplomàtica.
  • Empadronament.

A l’Acadèmia Guiu assessorem als nostres alumnes i els ajudem a reunir tota la documentació amb els seus corresponents certificacions. Una vegada reunida, nosaltres mateixos sol·licitem cita el Consorci d’Educació, en el cas de Catalunya, per presentar-la i activar així el tràmit d’homologació. A nivell nacional, la institució responsable és el Ministeri d’Educació.

Per als alumnes amb estudis realitzats dins de la Unió Europea, el tràmit és més senzill. Es realitza a través de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i consisteix a demanar una credencial que permet a l’estudiant accedir directament a la Universitat en cas de tenir prou nota. Si no és així, els alumnes poden preparar només la fase específica de la prova d’accés. Aquest tràmit, a diferència de l’homologació convencional que sol trigar 4-5 mesos, es pot realitzar i aconseguir en quinze dies. Com només ho poden tramitar entitats col·laboradores de la UNED, a l’Acadèmia Guiu gestionem directament els expedients dels nostres alumnes per obtenir la credencial amb la major rapidesa. L’estudiant només ha de lliurar el seu diploma d’estudis, les notes dels últims anys i el certificat d’empadronament.

Si has fet el batxillerat a l’estranger o un batxillerat internacional, vols homologar i preparar les proves d’accés a la universitat espanyola, en Acadèmia Guiu et podem ajudar. Comptem amb cursos específics per ajudar a alumnes estrangers o amb batxillerat internacional a preparar la EBAU espanyola i també podem ajudar-te a millorar l’idioma amb els nostres cursos d’espanyol de nivell bàsic o avançat. I si encara no ho tens clar, aquí trobaràs algunes raons per triar Barcelona com la millor destinació per al teu futur universitari.