Novetats sobre la Selectivitat 2020: dates i modalitats 

A les últimes hores, el Govern, les universitats i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) s’han reunit per acordar les noves dates de realització de les proves d’accés a la universitat en convocatòria ordinària. D’aquesta forma, el calendari de la Selectivitat 2020 queda així:

  • PAU

En quant a la convocatòria ordinària de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), s’ajorna als dies 7, 8 i 9 de juliol.

  • Majors de 25 anys

La Prova d’Accés a la Universitat per a majors de 25/45 anys es posposa fins a juny: fase general el 20 de juny i fase específica el 27 de juny.

  • PAP – Graus en Educació

La convocatòria ordinària de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per a accedir als Graus d’Educació Infantil i d’Educació Primària queden programades per al 19 de juny.

S’han acordat també les bases per a la flexibilització de la opcionalitat a la convocatòria de les PAU 2020. Això significa que, a causa de la parada de l’activitat lectiva per als alumnes de batxillerat, s’ha consensuat realitzar una adaptació de les PAU als exàmens de les diferents matèries, permetent als alumnes triar entre més preguntes i temes a l’hora de respondre, de tal forma que en cap cas es trobi que no han impartit cap d’ells.

En aquests moments, els coordinadors de cada matèria de les PAU ja han començat a treballar per a aplicar aquesta flexibilització tenint en compte que:

  • No és una reducció dels temaris, atès que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge.
  • No significa un canvi radical en la tipologia dels exàmens que professorat i alumnat coneixen, practiquen i esperen.
  • No s’allargarà la durada dels exàmens.

Finalment, a conseqüència d’aquesta nova reassignació de dates per a la Selectivitat 2020, el període de matriculació a la universitat s’estima per als primers dies de setembre (dates encara per confirmar). Continua atent a les notícies a través de les nostres xarxes socials o blog. Recorda que a l’Acadèmia Guiu comptem amb cursos especialitzats de preparació, tant per a la Selectivitat com per als exàmens PAP.