Acadèmia Guiu se suma al RetoE3 pels joves vulnerables

En Acadèmia Guiu existeix una llarga tradició de col·laboració amb associacions i programes amb finalitats solidaris. Recentment, al mes de setembre, l’acadèmia s’ha sumat a un altre projecte per aportar el seu gra de sorra en la línia del seu alt compromís social.

Parlem del RetoE3 impulsat per la Fundació Éxit: una aliança d’empreses compromeses amb reduir l’abandó educatiu primerenc i millorar l’ocupabilitat dels joves en situació de vulnerabilitat.

La missió de Fundació Exit és reduir l’abandó educatiu primerenc de joves en situació de vulnerabilitat social a través de projectes formatius innovadors i escalables que conformin un itinerari i que aportin valor afegit a les empreses, potenciïn el treball en xarxa i promoguin la inserció laboral.

El programa RetoE3 aposta per impulsar solucions conjuntes per potenciar el talent dels joves i contribuir al seu futur professional, basant-se en tres pilars d’actuació: 

  • Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i que promogui oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida.
  • Promoure el creixement econòmic inclusiu i sostenible, l’ocupació i el treball decent per a tots.
  • Revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

Aquests coincideixen amb els objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU en l’agenda 2030.

D’aquesta manera, Acadèmia Guiu jugarà un paper clau en la millora de la situació formativa i laboral dels joves que s’ha vist agreujada amb la crisi sanitària donant visibilitat a oportunitats professionals en sectors emergents o menys afectats pel Covid 19, impulsant l’especialització per a la recuperació de l’hostaleria i el comerç i posant en valor el talent dels empleats per a acompanyar i motivar als professionals del futur.