Davant la prolongació de l’estat d’alarma sou molts als quals se li han acabat les idees per a entretenir-se a casa. Però no et preocupes, avui et portem algunes de les nostres propostes online (i gratuïtes!) per a passar un millor confinament, perquè #YoMeQuedoEnCasa per a #FrenarLaCurva. Aquí van els nostres suggeriments:

Suggeriments d’idees per gaudir de l’oci i la cultura des de casa

 

Concerts de música streaming

Són molts els artistes que s’han sumat a aquesta causa i que diàriament fan directes als seus perfils per a compartir la seva música amb nosaltres i fer-nos la quarantena més amena. Una idea genial per a distreure’s i entretenir-nos! Cerca en el perfil @yomequedoencasafestival i apunta els horaris dels concerts online.

 

Museus virtuals

Si sempre has volgut visitar una obra concreta però no has tingut oportunitat, o bé imaginar que passeges entre les majors obres d’art de la història, aquesta és la manera d’acostar-te a elles. Hi ha molts museus que permeten l’accés a les seves instal·lacions de manera virtual. Alguns d’ells són: el Museo de Prado (Madrid), Gallerie Degli Ufizzi (Florència), Museu Vaticà (Roma), Museu Arqueològic (Atenes), Museu Louvre (París), Museu Britànic (Londres) o National Art Gallery (Washington).

Però a més, Google ens proporciona una eina anomenada Arts and Culture on podem trobar vídeos 360° la mar d’entretinguts. Un exemple? Conèixer per dins el transbordador espacial del Discovery o nedar amb el prehistòric drac marí Rhomaleosaurus, el fòssil del qual s’exhibeix en el Museu d’Història Natural de Londres.

 

Pel·lícules, sèries i documentals

Netflix és el nostre amic. Bromes a part, aquesta plataforma, com HBO, DisneyPlus o portals gratuïts com eFilm o la pàgina web de Curts de Metratge són el teu millor aliat per a aquest confinament. Pel·lícules, sèries, documentals i una infinitat d’opcions per a tots els gustos.

 

Llibres, revistes i videojocs

És el moment perfecte per a llegir el llibre que tens pendent i, si no ho tens a casa, pots buscar-ho eBiblio, un servei de préstecs de llibres electrònics dependent del Ministeri de Cultura i Esport o la llista de llibres que Amazon ofereix de manera gratuïta. A més, el grup Harper ha anunciat que posa a la disposició del públic de manera gratuïta i online totes les seves revistes. Llegir és la forma de viatjar lluny sense moure’s de lloc!

Encara que no siguis molt de llegir, els jocs online individual o multijugador poden ser una gran manera d’interactuar amb es teus amics alhora que t’entretens.

 

Teatre i òpera online

El confinament no sols té coses dolentes, ja que són moltes les entitats que estan aportant el seu granet de sorra a la causa, com és el cas del Centre de Documentació Teatral (CDT), del Ministeri de Cultura. I es que des de l’1 de febrer està oferint fins a 1.500 enregistraments d’espectacles de tots els gèneres (també dansa) en la plataforma Teatroteca de forma totalment gratis.

 

Qui no s’entreté és perquè no vol!