En 2020, l’examen de Matemàtiques II a Andalusia es va convertir en ‘trending topic’ en Twitter. Per a alguns, l’enunciat, i la possibilitat de descartar les opcions més difícils, el convertien en un ‘regalazo’. Per a uns altres, en canvi, la dificultat de la prova els havia ‘arruïnat la vida’ perquè enfonsaria la seva nota mitjana i els deixaria sense opcions d’estudiar el que realment volien. I és que la percepció de la dificultat dels exàmens sempre és una cosa subjectiva i sovint depèn també dels nostres nervis i la nostra preparació prèvia.

Hi ha 5 matèries, no obstant això, que està demostrat que són els ‘ossos de la Selectivitat’, les assignatures que obtenen pitjors notes de mitjana. El digital especialitzat en educació UN Portal els ha recollit en un informe.

Les 5 matèries que poden enfonsar la teva nota de Selectivitat són:

 

Dibuix Tècnic

L’examen consisteix en la realització de dos dibuixos. El primer, corresponent al bloc 1 (Geometria plana) i el segon als blocs 2 (Dièdric) i 3 (Axonometría). Des de fa anys, és una de les matèries més difícils a la PAU. En 2020 la mitjana va ser de 6,4, però en 2017 es va situar en el 4,7.

Electrotècnia

La seva nota mitjana en 2020 va ser de només un 5,1, la pitjor de les 29 matèries de la Selectivitat. Encara que són pocs els estudiants que trien aquesta matèria, és evident que la nota d’Electrotècnia pot enfonsar la teva mitjana.

Tecnologia Industrial

En 2018 va ser una de les matèries amb la nota mitjana més baixa, només un 5,3. Però en 2020, es va recuperar fins al 6,7.

Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials

Són 6 preguntes de les quals cal respondre només 4. Pots obtenir un màxim de 2,5 punts per cada resposta correcta. La nota mitjana en 2020 va ser de 6,1, però hi ha consens en què és una de les matèries més difícils a les PAU.

Economia de l’Empresa

Cal triar 4 exercicis dels 6 proposats, que se centren en informació econòmica i financera en l’empresa, gestió financera, direcció estratègica i projecte empresarial. La mitjana de 2020 va ser de 7,09, però en 2018 es va situar en només 5,87.

Física, Geografia o Història també són matèries amb notes mitjanes baixes en Selectivitat, així que requeriran un sobreesforç per a evitar que enfonsin la teva nota final. Si necessites ajuda amb alguna d’elles, en Acadèmia Guiu ens avalen més de 125 anys d’experiència en formació acadèmica i hem comprovat l’efectivitat de les nostres classes particulars “a la carta”, realitzades per professors especialitzats i experimentats en cada matèria. Poden ser en la nostra acadèmia, a domicili o classes particulars 100% en línia. Sabem quines són les assignatures més compleixes, així que podràs triar segons les teves necessitats: Matemàtiques, Economia, Macroeconomia, Microeconomia, Càlcul, Estadística, Física, Química, Informàtica, Programació (Java, etc.), Història, etc i també classes d’idiomes (Inglés, Francès, Alemany).