Admetem-ho. No és l’estiu que havies somiat. Hauràs de dedicar part del teu temps a estudiar mentre els teus amics gaudeixen de les seves vacances sense obligacions ni horaris. Però part de l’èxit és sempre com ens prenem el que ens passa. Així que, davant el desànim, hi ha l’alternativa d’organitzar-te, buscar la manera de treure el màxim profit a el temps d’estudi i aprovar les assignatures pendents sense amargar-se l’estiu.

Suggeriment per aconseguir estudiar a l’estiu i no morir en l’intent:

 

1. Planifica bé el teu temps: 

Si vols optimitzar el teu temps i no perdre tot l’estiu estudiant, és imprescindible crear un pla d’estudi. Has elaborar un calendari (realista i adaptable a imprevistos) tenint en compte les matèries a preparar, la seva dificultat, i el temps que tens fins al dia de l’examen. Marca’t un horari d’estudi i respétalo. Destina un temps a planificar el dia hora a hora, establint breus espais de descans. Els dies d’estiu són llargs. Així que, si ets efectiu, et quedarà temps lliure per gaudir una mica de les teves vacances.

 

2. Busca la motivació: 

Bona part de l’èxit està sempre en l’actitud. Trobar la motivació per estudiar a l’estiu és clau. Repítete les raons per les quals estudies i els teus objectius. Per què necessites aprovar? En què t’ajudarà en el teu futur? Què et aportarà? Visualitzar la teva meta t’ajudarà, sobretot en els moments en què la motivació sembla haver-se esfumat.

 

3. Prepara el teu espai per a rendir més: 

No. Portar els apunts a la platja o sortir amb el portàtil a la terrassa no és una bona idea. Si vols rendir més, el teu lloc d’estudi hauria de ser sempre el mateix, tranquil, ben il·luminat, ordenat, sense elements que et distreguin i, si pot ser, fresc i ventilat (la calor excessiva dificulta la concentració i provoca son). Si no el tens a casa, busca la biblioteca més propera. Establir un lloc de treball fix ajuda a crear un hàbit d’estudi.

 

4. Practica el ‘Mens sana in corpore sano’: 

Perquè la teva ment rendeixi al 100%, has de tenir cura del teu cos. Per començar, has de respectar les teves hores de son i descans, és imprescindible. També has de alimentar-te bé, de forma variada, i hidratar-te amb freqüència. Practicar una activitat física t’ajudarà a desconnectar i et beneficiarà a nivell cognitiu. I un altre punt important: té cura teva postura a l’estudiar. Si vols evitar molèsties, mantingues sempre el tronc dret i l’esquena recolzada al respatller i una distància de 40 centímetres amb la pantalla.

Si creus que no et serà fàcil seguir aquestes recomanacions i necessites ajuda extra, a l’Acadèmia Guiu oferim diferents cursos d’estiu. El primer és un curs superintensiu per preparar la Selectivitat de el setembre vinent. L’objectiu és completar i ordenar els coneixements adquirits per superar àmpliament la prova. Milloraràs en totes les assignatures i tindràs els temes més importants esquematitzats per optimitzar el teu temps d’estudi. Els especialistes de Guiu, amb dècades d’experiència en la preparació de la Selectivitat, et guiaran perquè aprenguis a superar l’examen sense problemes.

Si el que necessites és una ajuda amb assignatures de l’ESO o Batxillerat, també tenim cursos d’estiu especialitzats. Professors especialistes, amb classes diàries de cada assignatura, repassen els conceptes teòrics i pràctics de cada matèria perquè superis els exàmens de setembre i iniciïs el nou curs amb garanties. En Guiu, mantenim el nostre altíssim índex d’èxit: 9 de cada 10 alumnes de la nostra acadèmia obtenen els resultats esperats.