Quines opcions tens en acabar un CFGS?

Si ets estudiant de segon any d’un Cicle Formatiu de Grau Superior potser t’estàs plantejant quines opcions tens un cop acabat el curs. Potser vols tenir la teva primera experiència en el món laboral, o potser prefereixes seguir estudiant per especialitzar-te més. Sigui quina sigui la teva situació has de saber que, un cop finalitzat el teu Cicle Superior, les portes de la universitat estaran obertes per a tu en qualsevol moment. Has llegit bé: en qualsevol moment! Si vols saber més, continua llegint…

Accedir a la universitat sense selectivitat

Això és el millor de tot. Per accedir a la universitat des de CFGS no necessites superar cap prova: la nota mitjana que obtinguis a la teva titulació és la que es tindrà en compte per optar a la carrera que vulguis. Només hauràs de fer la preinscripció universitària al portal d’accés a la universitat, presentant el certificat de les notes de la teva titulació. Aquesta nota té validesa indefinida, pel que no és obligatori que sol·licitis l’admissió només finalitzar el cicle.

Què pots fer si la teva nota de CFGS es queda curta?

Si la nota mitjana de la teva titulació de Grau Superior no arriba a la nota de tall de la carrera que vols estudiar, tens la possibilitat de millorar-la presentant-te a la Fase Específica de l’examen de Selectivitat 2020. D’aquesta manera, podràs pujar fins a 4 punts la teva nota d’accés. Aquesta part de la prova et permet presentar-te a un màxim de 3 assignatures però has de tenir en compte que el càlcul de la nota d’admissió es farà amb les dues millors qualificacions de les matèries superades que, un cop ponderades, proporcionin la millor nota d’admissió . Aquesta és la fórmula amb la qual s’obtindrà la teva nota final:

Nota d’admissió = NMC + (a * M1) + (b * M2)

Et desglossem cada punt.

NMC: És la nota mitjana del cicle formatiu (màxim 10 punts).

M1, M2: són les dues millors qualificacions de les matèries superades a la fase específica que, un cop ponderades, proporcionen la millor nota d’admissió (màxim 4 punts).

a, b: són els paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica (0,1 o 0,2).

Convocatòries als exàmens de Selectivitat

Els alumnes que provenen de CFGS tenen dues oportunitats a l’any per presentar-se a la Fase Específica de Selectivitat 2020, corresponents a les mateixes dates que els alumnes de Batxillerat.

Convalidació de crèdits 

Si vols accedir a la universitat després de finalitzar el teu cicle formatiu, has de saber que alguns graus convaliden crèdits ECTS de part de les assignatures aprovades durant el curs, sempre que pertanyin a la mateixa branca de coneixement.

Consulta a la web de la facultat corresponent a la carrera que hagis escollit per trobar informació sobre la correspondència de crèdits.

En Acadèmia Guiu som experts en cursos de preparació de selectivitat. Tant si vens de Batxillerat com si has acabat un Cicle Formatiu de Grau Superior i vols presentar-te a les proves d’accés a la Universitat, et recomanem el Curs EBAU Super Intensiu. Aquí pots escollir quines assignatures vols preparar per a la Fase Específica i quant temps vas a fer-ho.