Cinc errors que has d’evitar en estudiar online

Per elecció o per obligació, el teletreball i la formació online registren avui índexs inèdits respecte a uns mesos endarrere. La pandèmia ha canviat la nostra manera de viure i, en temps rècord, hem substituït les aules per una habitació i un portàtil o una tablet. Però no tots sabem aprofitar els avantatges de tele-estudiar i reduir els seus inconvenients. De fet, sovint cometem errors que poden conduir-nos directament al fracàs.  Aquí van cinc que hauries de començar a evitar: 

1. No respectar un horari

Com no ens hem de desplaçar, existeix la temptació de saltar del llit a l’ordinador uns minuts abans de la nostra primera classe online. Però és important seguir una rutina encara que ens quedem a casa treballant o estudiant: aixecar-nos cada dia a la mateixa hora, dutxar-nos, esmorzar, estudiar, menjar a una hora similar cada dia, etc. En definitiva seguir una rutina que ens ajuda a no perdre hàbits i organitzar la nostra jornada. 

2. No planificar 

Al costat de l’horari de classes online, és imprescindible que planifiquis les teves hores d’estudi marcant-te objectius concrets i assolibles. Escriu-los per comprovar si els compleixes. Organitza el teu temps d’estudi en funció de l’assignatura i, sobretot, de la teva dificultat per a interioritzar conceptes. I col·loca breus moments de descans per cada hora d’estudi.

3. Estudiar en el qualsevol lloc 

Arriba l’hora de la teva classe online i t’instal·les en el sofà del menjador perquè creus que estaràs més còmode. Error. Seguir amb atenció una classe online és encara més complicat que seguir una presencial. Si, a més, estàs en la cuina o el saló tens moltes probabilitats de perdre el fil amb qualsevol distracció. L’escriptori de la teva habitació hauria de ser la teva àrea on treballar concentrat i en silenci. 

4. No separar oci i formació

Seguir una classe online mentre consultes el whatsapp o els últims vídeos de TikTok no funciona. Oblida el mòbil durant la teva jornada formativa, com si estiguessis físicament en classe. Evita distraccions per avançar més mentre estudies, optimitza les teves hores i així tindràs més temps per al teu oci. 

5. Oblidar el contacte amb companys i professors

Que seguim les classes online no significa perdre el contacte amb els nostres companys ni amb el professorat. Els docents continuen estant a la disposició de l’alumne davant qualsevol dubte o consulta i és important mantenir la interacció. També ho és seguir en contacte amb els nostres companys, continuar treballant en equip en molts casos i intercanviar experiències i dubtes. No perdre les nostres relacions amb alumnes i professors és important per a no perdre la motivació. 

En Acadèmia Guiu facilitem la possibilitat de continuar online qualsevol dels nostres cursos:  preparació per a la selectivitat, reforç escolar i universitari, espanyol per a estrangers, selectivitat per a majors de 25, classes particulars, etc. Cada alumne pot triar formar-se de manera presencial (amb totes les mesures de seguretat) en els nostres centres o a distància, a través de la nostra plataforma digital. Ja sigui en classe o des de casa, mantenim el nostre altíssim índex d’èxit: 9 de cada 10 alumnes de la nostra acadèmia obtenen els resultats esperats.