Com aprovar selectivitat sense morir en l’intent?

A hores d’ara de l’any és probable que t’hagis plantejat aquesta pregunta unes quantes vegades. I és que els exàmens de selectivitat suposen una de les proves acadèmiques més decisives en la vida de milers d’estudiants. No obstant això, la majoria d’experts coincideixen que, amb la preparació adequada, l’examen es pot superar sense grans dificultats.

Després de més de 35 anys ajudant a milers d’estudiants a superar la selectivitat, en Acadèmia Guiu tenim clars els aprenentatges i consells que t’ajudaran a preparar la Selectivitat 2020 de forma efectiva.

  1. Organitza els teus apunts i materials d’estudi.

Recull tot el material que tinguis (apunts, manuals, bibliografies recomanades, etc.) i ordena’l. L’ideal és que el classifiquis per assignatures per saber amb antelació quines seran les més “denses” i de pas, evitaràs sorpreses d’última hora sobre el temari que entra a examen.

  1. Crea un calendari per estudiar les assignatures de la selectivitat.

No cada dia podràs estudiar el mateix, no ets una màquina. Però sí pots establir unes metes o uns objectius (diaris, setmanals, mensuals). Això t’ajudarà a veure el teu progrés al llarg del temps i a calcular bé com distribuir les tasques.

Tip extra: reserva part de la teva agenda al repàs final de les matèries.

  1. Comença per l’assignatura que menys t’agradi (o que pitjor se’t doni).

Combatre des del principi la procrastinació és una de les millors tècniques que pots aplicar. A l’inici, que és quan et trobaràs amb més forces, podràs afrontar les matèries més farragoses amb millor ànim. Així, quan hagis de dedicar-te a estudiar les següents assignatures se’t farà molt més suportable.

  1. Empra tècniques d’estudi que et facilitin entendre i memoritzar.

Una bona tècnica d’estudi no només consisteix en memoritzar continguts per després deixar-los anar el dia de la prova i oblidar-los a minut següent. Com millor entenguis el que estàs estudiant, més fàcil et serà recordar i desenvolupar una bona resposta en el teu examen. Comença per una lectura en diagonal, continua amb la lectura en profunditat, subratlla, resumeix, esquematitza, aplica regles mnemotècniques … pots utilitzar qualsevol d’aquestes tècniques, diverses o totes, el que millor et funcioni.

  1. Cerca exàmens de selectivitat d’anys anteriors i contesta les preguntes.

No només t’ajudarà a memoritzar sinó a saber a què t’enfrontes: quina classe de preguntes es plantegen, la millor forma de contestar-les, el temps que necessitaràs emprar …

Els exàmens de selectivitat d’anys anteriors són de fàcil accés, si creus que al teu institut no t’han facilitat suficients, pots trobar-los a internet. Et recomanem que facis almenys tres per a cada assignatura i, sobretot, que corresponguin a la teva comunitat autònoma.

  1. Crea el teu propi santuari de l’estudi.

Busca el teu espai ideal per estudiar. Hi ha persones que es concentren millor a casa i altres que, per contra, prefereixen anar a la biblioteca per evitar distraccions. Sigui quin sigui el teu cas, has de trobar un lloc on et sentis còmode (passaràs unes quantes hores a ell), amb suficient il·luminació i que guardi certa austeritat per facilitar la concentració.

Com veus, no hi ha una fórmula màgica, però sí una sèrie d’hàbits i tècniques que tothom pot incorporar a la seva rutina i que t’ajudaran a millorar considerablement els teus resultats en la selectivitat 2020.

A més, si necessites reforç per a assignatures amb les que et trobes encallat o vols assegurar l’arribar a una determinada nota de tall, sempre pots fer un curs de preparació per a la selectivitat.

En Acadèmia Guiu posem a la teva disposició diverses modalitats de cursos i ens adaptem a les necessitats de cada estudiant per garantir l’èxit en els exàmens d’accés a la universitat. Coneix en profunditat el nostre Curs de Selectivitat Intensiu per Selectivitat aquí. També disposes d’un Curs de Selectivitat Super Intensiu i un Curs de Selectivitat d’Estiu. No dubtis a contactar-nos si ho necessites!