Entrar a la universitat és un gran pas, un canvi d’etapa important a la teva vida. Per a alguns no es tracta només d’un canvi de costums, sinó també d’un canvi de domicili, deixant enrere la llar familiar i passant a compartir molt de temps i espai al costat d’altres universitaris. Es tracta d’una etapa en què a més d’ampliar la teva formació, creixeràs com a persona. Ara el Batxillerat i la Selectivitat queden enrere i t’enfrontes a una nova i important experiència, ¡aprofita-a el màxim!

10 consells perquè la teva entrada a la universitat sigui exitosa

1. Escull bé el torn. Valora bé què prefereixes, si torn de matí o de tarda. Si per a tu és important poder dormir pels matins, valora el torn de tarda, normalment són grups més reduïts.
2. Informa’t primer de tot. Abans del primer dia, passa’t per la universitat o al campus per conèixer bé tots els racons i situar-te bé després: el bar, la biblioteca, les aules d’estudi, etc.
3. Informa’t sobre els professors. Les pàgines web de les universitats tenen informació molt valuosa. Coneix la trajectòria professional del teu tutor o els teus professors per poder sentir-te més a prop seu.
4. Coneix a altres universitaris. Coneixent altres alumnes començaràs a teixir la teva xarxa de contactes professionals. Tindràs companys de totes les edats i orígens. Conèixer a universitaris que hagin repetit alguna assignatura, que vinguin d’altres universitats o països et serà de gran valor.
5. Acostumar-te a un altre ritme portarà temps. Ja no serà com al Batxillerat. Els exàmens i els aprovats tindran un altre tipus d’exigència. No et preocupis si falles més al principi o hi ha aspectes que no entens en el nou format de classe o assignatura.
6. Organitza bé el teu temps. A diferència de la teva anterior etapa, aquí et caldrà una millor gestió del teu temps. Planifica’t bé la setmana, tingues en compte els horaris de la universitat, els treballs en grup, l’horari d’estudi o biblioteca, les exposicions, els exàmens …
7. Fes nous amics. Crea el teu grup d’amics. Teniu en comú diverses coses, entre elles que compartiu el mateix interès per la facultat escollida.
8. No t’oblidis de descansar. El ritme universitari és més frenètic que el que portaves fins ara. Segurament gaudeixis de moltes festes, però no t’oblidis de descansar.
9. Integra’t al centre. Participa activament en activitats que organitza la teva universitat i aprofita-per conèixer a altres estudiants i professors.
10. Estigues actiu també fora de la universitat. Controla l’estrès i l’ansietat de la universitat mantenint actiu fora d’ella: practica esport, ioga, gaudeix de la teva família, etc.

I recorda que si tens dificultats amb alguna assignatura en concret, a l’Acadèmia Guiu et podem ajudar amb les nostres classes particulars, tant en modalitat en línia com en el nostre centre. A més, oferim la possibilitat d’estudiar llengües estrangeres a través de persones formades exclusivament per a l’ensenyament de segones llengües.