Estàs a l’últim curs de Batxillerat i vols entrar a la universitat? Aquesta informació t’interessa! Enguany la convocatòria ordinària de Selectivitat, també coneguda com a Evaluació de Batxillerat per a l’accés a la Universitat, es realitzarà al maig per als estudiants amb un batxillerat no nacional i al juny per als alumnes amb batxillerat nacional. Informa’t sobre on realitzaràs l’examen, ja que les dates d’examinació varien en funció de cada Comunitat Autònoma.

Com cada any, també es celebrarà la convocatòria extraordinària de setembre; així  podràs pujar la teva nota si així ho requereix el grau al qual et vols inscriure. A Catalunya, per exemple, la Selectivitat 2020 tindrà lloc entre el dimarts 9 i el dijous 11 de juny. I al setembre, entre els dies 2 i 4.

D’altra banda, disposes de quatre convocatòries de preinscripció universitària com a màxim per ser acceptat en la universitat (depenent de la comunitat autònoma, els terminis varien, així que hauràs d’informar-te a la web de cada universitat). Aquestes convocatòries solen realitzar-se al juny, juliol, setembre i octubre.

Com s’organitzen les proves per a la Selectivitat 2020?

A continuació, detallem com s’organitzen les proves per a la Selectivitat 2020. Primer trobareu una primera fase obligatòria (anomenada Fase General), que consisteix en quatre exàmens. Si la teva comunitat autònoma té llengua cooficial, seran cinc exàmens: Llengua Castellana, Història d’Espanya, Primera Llengua Estrangera, una assignatura corresponent a la modalitat de Batxillerat que hagis cursat i Llengua Cooficial.

Existeix també la fase voluntària (anomenada Fase Específica). Molt recomanable en el cas que la carrera universitària que vulguis triar sigui molt demandada. Aquesta prova ponderarà segons la universitat a la qual vulguem sol·licitar plaça. Per a això, cal buscar el grau a la taula de la universitat i les assignatures que han designat per a poder pujar nota de manera voluntària. Et pots presentar a un mínim de dues assignatures i un màxim de quatre.

Quines preguntes em puc trobar a les proves de Selectivitat 2020?

Als exàmens de Selectivitat pots trobar preguntes obertes i semiobertes on es valora la capacitat de reflexió i crítica. També hi ha exàmens on les preguntes seran de resposta múltiple (tipus test).

Com s’obtenen les notes de la Selectivitat 2020?

Cada examen de la Fase Obligatòria es puntua de 0 a 10 punts. La nota final és la mitjana aritmètica de tots els exàmens (que correspondrà al 40% de la nota final), més una part proporcional que correspondrà a la teva nota final de batxillerat (60%).

Si en la Fase Voluntària s’obtenen més de 5 punts, cal ponderar aquesta nota amb el paràmetre de ponderació (depenent de la carrera, la nota obtinguda es multiplicarà per 0,1 o 0,2) que indica la universitat. Es pot sumar en un màxim de dues assignatures. Així doncs, pots sumar fins a 4 punts a la teva nota d’accés.

Amb quines notes s’aprova la Selectivitat?

La Fase General de la Selectivitat 2020 s’aprova amb un 4, mentre que a la Fase Específica s’ha d’obtenir una qualificació mínima de 5 perquè compti.

Com reclamo la meva nota de Selectivitat?

Quan surtin publicades les notes de la Selectivitat 2020, hi ha tres dies hàbils per a reclamar. Això significa que pots demanar una correcció. Els resultats solen trigar una setmana a sortir. Si has estudiat a l’Acadèmia Guiu, nosaltres t’ajudarem a realitzar la reclamació.

A l’Acadèmia Guiu som líders en cursos de preparació per a la Selectivitat, tant per a Batxillerats Nacionals com Internacionals. Podràs practicar amb exàmens de totes les assignatures per presentar-te preparat a la Selectivitat 2020.