Si ets estudiant estranger i vols accedir a una universitat espanyola, has de complir amb els requisits d’accés a la universitat i fer la prova d’accés a la universitat (EBAU).

Tot el que has de saber si ets internacional

 

Per a qui?

Aquesta modalitat d’accés és per a tots aquells estudiants que tinguin una de les següents titulacions:

  • Títol de Batxillerat Europeu.
  • Diploma de Batxillerat Internacional.
  • Títol, diploma o estudis equivalents a el títol de Batxillerat de el Sistema Educatiu Espanyol i procedir d’un Sistema Educatiu d’un Estat membre de la Unió Europea o amb acords internacionals.

En què consisteix?

És l’acrònim d’Avaluació de l’Batxillerat per a l’Accés a la Universitat i és la prova que realitzen els estudiants de Batxillerat a Espanya que volen accedir a estudis universitaris.

Els principals serveis que exigeixen les universitats són:

  • Qualificació per a l’accés a la Universitat (CAU)
  • Realització de Proves de Competència Específiques (PCE).

Documentació necessària

Per a estudiants de la Unió Europea o sistemes educatius amb conveni de reciprocitat, la documentació amb caràcter general serà:

  • Còpia certificada dels expedients acadèmics dels dos últims cursos preuniversitaris
  • Còpia certificada de el document que acrediti l’accés a la universitat en el sistema educatiu d’origen.
    Si va a presentar la seva documentació a Espanya, no necessitarà certificar ni compulsar la documentació. Ha de presentar els originals segons s’indica en el següent enllaç.

Dates importants

Dates d’exàmens

Convocatòria de maig / juny. Els exàmens se celebraran de l’20 a l’24 de maig a territori espanyol i de l’1 a el 6 de juny a l’estranger.

Convocatòria de setembre Els exàmens es realitzaran de el 2 a el 7 de setembre.

Terminis d’inscripció universitària

Per poder obtenir una plaça a la universitat espanyola, cal que facis la preinscripció universitària en els terminis determinats per cada universitat. Les universitats públiques solen tancar el seu termini de preinscripció en els primers dies del mes de juliol, encara que algunes poden tenir terminis diferents. Recorda preguntar aquests terminis quan consultis a la universitat en la qual vols iniciar estudis.